Potrzebne nam będą:
- dwie szklanki płatków owsianych górskich
- 1/3 szklanki słonecznika
- 1/3 szklanki sezamu
- 1/3 szklanki kokosu
- banan
Po pieczeniu:
- 1/3 szklanki rodzynek
- 1/3 szklanki orzechów
Banana blendujemy i dodajemy do miski z płatkami, słonecznikiem, sezamem oraz kokosem i mieszamy tak aby się lekko skleiły - powstały grudki. Na blasze do pieczenia rozkładamy papier i przekładamy tak powstało "masę". Pieczemy około pół godziny w 160 stopniach. W trakcie pieczenia najlepiej przemieszać składniki. Po wyciągnięciu i ostudzeniu dodajemy rodzynki i orzechy. Wedel uznania może je zastąpić lub żurawina, daktyle, morele, suszone banany.
Garnolę można jeść po prostu z mlekiem lub jogurtem. Ja najczęściej posypuję nią jednak pieczone jabłka posypane cynamonem - dla mnie to już jak szarlotka! :) Wspaniałe drugie śniadanie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz